
Ramazandan əvvəl öyrənməliyik: Əgər xurma belədirsə, onu heç ağzınıza qoymayın
İlin istənilən vaxtında istehlak edilsə də, Ramazan ayında populyarlığının zirvəsinə çatan xurma artıq piştaxtalarda yerini tutub. İftar süfrələrinin ayrılmaz hissəsinə çevrilən bu meyvəni alarkən bəzi vacib detallara diqqət yetirmək lazımdır. Xurma təkcə ləzzətli deyil, həm də bir çox sağlam reseptlərin əsas tərkib hissələrindən biridir.
Ramazan ayı yaxınlaşdıqca, xurma alacaq şəxslərin nəzərə almalı olduğu bir neçə məqam var. Mütəxəssislər istehlak üçün satılan xurmanın sağlam və qeyri-sağlam xüsusiyyətlərini açıqlayaraq, keyfiyyətli seçim etmək üçün praktik tövsiyələr veriblər.
Xurma seçərkən ilk növbədə onun təbii və təzə olmasına diqqət etmək lazımdır. Mütəxəssislərin araşdırmalarına görə, iftar süfrələrində daha çox qan şəkərini balanslaşdırmaq üçün şirin xurmalar seçilir. Lakin xurmanın tərkibi qədər onun istehsal və emal prosesi də vacibdir. Ən sağlam seçim yuyulmamış, işlənməmiş və təbii xurmadır.
Bundan əlavə, alınacaq xurma həddindən artıq parlaq və cilalanmış olmamalıdır. Qlükoza suyunda isladılmış xurmalardan çəkinmək tövsiyə olunur, çünki bu cür məhsullar təbii keyfiyyətini itirə bilər.
Xurma alarkən etibarlı istehsalçılara və satış nöqtələrinə üstünlük vermək də vacibdir. Bu yolla daha təbii və təzə məhsul əldə etmək mümkündür.
Paylaş:
Müəllif : Fuad
Tarix:26-02-2025, 19:50
Sikayət
loading...
Загрузка...
Oxşar Xəbərlər
İlin istənilən vaxtında istehlak edilsə də, Ramazan ayında populyarlığının zirvəsinə çatan xurma artıq piştaxtalarda yerini tutub. İftar süfrələrinin ayrılmaz hissəsinə çevrilən bu meyvəni alarkən bəzi vacib detallara diqqət yetirmək lazımdır. Xurma təkcə ləzzətli deyil, həm də bir çox sağlam reseptlərin əsas tərkib hissələrindən biridir.
Ramazan ayı yaxınlaşdıqca, xurma alacaq şəxslərin nəzərə almalı olduğu bir neçə məqam var. Mütəxəssislər istehlak üçün satılan xurmanın sağlam və qeyri-sağlam xüsusiyyətlərini açıqlayaraq, keyfiyyətli seçim etmək üçün praktik tövsiyələr veriblər.
Xurma seçərkən ilk növbədə onun təbii və təzə olmasına diqqət etmək lazımdır. Mütəxəssislərin araşdırmalarına görə, iftar süfrələrində daha çox qan şəkərini balanslaşdırmaq üçün şirin xurmalar seçilir. Lakin xurmanın tərkibi qədər onun istehsal və emal prosesi də vacibdir. Ən sağlam seçim yuyulmamış, işlənməmiş və təbii xurmadır.
Bundan əlavə, alınacaq xurma həddindən artıq parlaq və cilalanmış olmamalıdır. Qlükoza suyunda isladılmış xurmalardan çəkinmək tövsiyə olunur, çünki bu cür məhsullar təbii keyfiyyətini itirə bilər.
Xurma alarkən etibarlı istehsalçılara və satış nöqtələrinə üstünlük vermək də vacibdir. Bu yolla daha təbii və təzə məhsul əldə etmək mümkündür.
Paylaş:
Oxşar Xəbərlər


Bərdənin icra başçısı “JEK” işçilərini villasında işlədir , mərkəzi park dağılır - video - foto

Naxçıvandan Bakıya qayıtmaq yenə problemə çevrilib - Bu tarixə qədər bilet yoxdur + FOTO

İki milyona yaxın vergi borcu olan “Az-Caspian Construction” MMC satınalmalarda necə qalib çıxa bilir

4 ildir Respublika Narkoloji Dispanserdə müalicə olunan Camal Həsənovla bağlı ziddiyyətli açıqlamalar…

Kərəm Mustafayev vəzifəsindən azad edildikdən sonra qızlarının İngiltərədəki şirkətləri və restoranı bağlanıb.

"AZƏRENERJİ"nin prezidenti Baba Rzayevin kürəkəni Fərid Fərhadzadə İngiltərədə alüminium fabriki açır - Şirkəti İsrail vətəndaşı kimi təsis edib

Hacı Məhərrəmin razılığı ilə bina qəzalı vəziyyətə salınıb - “Qurtuluş-93” yaşayış kompleksində təhlükə

İcra başçısı yaxınlarına vəzifə verdi töhmətləndi, bəs Zaur Mikayılovu hansı cəza gözləyir? - -İLGİNC

Saleh Məmmədovun Prezidentə "yüksək keyfiyyətli" dediyi yolun heç ili çıxmadı - yol təmirə bağlandı FOTO
