
Xiyar-pomidoru birlikdə yemək bu xəstəliklərə səbəb ola bilər
Pomidor və xiyar ayrılmaz bir “cütlükdür”. Səhər yeməyi, nahar və ya şam yeməyi zamanı süfrəmizdə çox zaman xiyar-pomidor olur.
Mütəxəssislər pomidor və xiyarın bir yerdə yeyilməsini zərərli hesab edirlər.
Pomidor və xiyarın ayrılmaz dueti əslində birlikdə yeyilməməlidir. Xiyar və pomidorun birlikdə istehlak edilməsinin sağlamlığa gözlənilməz təsirləri ortaya çıxıb.
Pomidor və xiyar süfrələrimizin tacıdır. Onlar adətən eyni boşqabda doğranırlar. Salat kimi istehlak olunur. Xüsusilə yay aylarında pomidor və xiyar həm doyurucu, həm də təravətləndiricidir. Mütəxəssislər heç kimin ağlına gəlməyəcək bir xəbərdarlıq edirlər.
Bəzi inqrediyentlər, məsələn, pomidor və xiyar qarışığı kimi salatlarda istifadə üçün uyğun deyil. Bu tərəvəzlərin hər birinin fərqli həzm müddəti var və biz inqrediyentləri birləşdirməzdən əvvəl yediyimiz hər yeməyin dəqiq həzm müddətini bilməliyik.
Sürətli və yavaş həzm olunan maddələri birlikdə qarışdırmaq yaxşı fikir deyil; çünki digəri tam həzm edildikdə, daha yüngül maddələr olduğu kimi bağırsaqdan keçəcək. Bu, mədənizdə qida fermentasiyasına səbəb olur ki, bu da bütün bədəni zəhərləyə bilər. Şəkər və nişastaların yavaş həzminə və fermentasiyasına səbəb olur və yeməkdən lazım olduğu kimi ləzzət almağa imkan vermir. Bundan əlavə, fermentasiya prosesi mədədə qaz, şişkinlik və ağrı, həmçinin bağırsaq problemlərinə səbəb ola bilər.
Paylaş:
Müəllif : Fuad
Tarix:16-04-2023, 22:40
Sikayət
loading...
Загрузка...
Oxşar Xəbərlər
Pomidor və xiyar ayrılmaz bir “cütlükdür”. Səhər yeməyi, nahar və ya şam yeməyi zamanı süfrəmizdə çox zaman xiyar-pomidor olur.
Mütəxəssislər pomidor və xiyarın bir yerdə yeyilməsini zərərli hesab edirlər.
Pomidor və xiyarın ayrılmaz dueti əslində birlikdə yeyilməməlidir. Xiyar və pomidorun birlikdə istehlak edilməsinin sağlamlığa gözlənilməz təsirləri ortaya çıxıb.
Pomidor və xiyar süfrələrimizin tacıdır. Onlar adətən eyni boşqabda doğranırlar. Salat kimi istehlak olunur. Xüsusilə yay aylarında pomidor və xiyar həm doyurucu, həm də təravətləndiricidir. Mütəxəssislər heç kimin ağlına gəlməyəcək bir xəbərdarlıq edirlər.
Bəzi inqrediyentlər, məsələn, pomidor və xiyar qarışığı kimi salatlarda istifadə üçün uyğun deyil. Bu tərəvəzlərin hər birinin fərqli həzm müddəti var və biz inqrediyentləri birləşdirməzdən əvvəl yediyimiz hər yeməyin dəqiq həzm müddətini bilməliyik.
Sürətli və yavaş həzm olunan maddələri birlikdə qarışdırmaq yaxşı fikir deyil; çünki digəri tam həzm edildikdə, daha yüngül maddələr olduğu kimi bağırsaqdan keçəcək. Bu, mədənizdə qida fermentasiyasına səbəb olur ki, bu da bütün bədəni zəhərləyə bilər. Şəkər və nişastaların yavaş həzminə və fermentasiyasına səbəb olur və yeməkdən lazım olduğu kimi ləzzət almağa imkan vermir. Bundan əlavə, fermentasiya prosesi mədədə qaz, şişkinlik və ağrı, həmçinin bağırsaq problemlərinə səbəb ola bilər.
Paylaş:
Oxşar Xəbərlər


FHN-nin tikintidə təhlükəsizliyə nəzarət Dövlət agentliyi bu nöqsanları niyə görməzdən gəlir ?

Şabranda bayram tədbiri keçirib, Biləsuvarda ev təmir edən şirkət: “Real İnşaat”ın həftəbecərliyi

Ceyhun Abbasovun rəhbərlik etdiyi qrupa daxil olan mağazalar şəbəkəsində kiflənmiş kərə yağı satılır

Üç müəllim eyni vaxtda işdən çıxarıldı - “Direktordan şikayət etmişdik deyə...” - Video

40 ildir birinci qrup əlillik pensiyası alırdı, kəsdilər - BƏRDƏ SAKİNİNDƏN RƏSMİ QURUMLARA MÜRACİƏT VİDEO

Nurlan Babayevin əməlləri ifşa olundu: Vətəndaşları belə aldadıb -Şok görüntülər /VİDEO

Xəstəxanalarda və poliklinikalarda ölü canların olması iddiaları irəli sürülür - İDDİA/FOTO

Bərdənin icra başçısı “JEK” işçilərini villasında işlədir , mərkəzi park dağılır - video - foto

Naxçıvandan Bakıya qayıtmaq yenə problemə çevrilib - Bu tarixə qədər bilet yoxdur + FOTO

İki milyona yaxın vergi borcu olan “Az-Caspian Construction” MMC satınalmalarda necə qalib çıxa bilir

"TikTok"da məmurları intim görüntülərlə şantaj edən tutuldu - "Bandotdel"dən ƏMƏLİYYAT
