
Bu bananlardan uzaq durun - SƏBƏB

Banan barədə miflər dolaşır, bəziləri deyir, o zərərlidir, radiasiyalıdır, bəziləri tərkibində zəhərli maddə var, bəziləri isə ümumiyyətlə bananın keyfiyyətsiz yetişdirilən növlərinin satışa gətirildiyini bildirir.
Rusiyanın məhsulların keyfiyyətinə nəzarət qurumu banan seçimində diqqət yetirilməli məsələləri açıqlayıb.
Belə ki, üzərində sarı, tünd ləkələr olan bananları almayın. Bananın qabığı saf, kəsiksiz, bərk, hamar olmalıdır. Başqalarının digər bananları ayırararkən saplaqdan qopardığı bananları da almasaz yazşıdır. Çünki həmin qopuq hissədən qabıq aralanır və bananın içərisinə müxtəlif lazımsız maddələr düşə bilər və o keyfiyyətini itirir.
Yaxşı bananın rəngi mat, bərabər rənglənmiş sarı, limon rəngi və ya sarı-yaşılı rəng olmalıdır. Yaşıl, tam yetişməmiş bananları o zaman ala bilərsiz ki, onlarə dərhal yox, bir neçə gün saxlayıb yeyəcəksiz.
Üzərində qara nöqtələr olan bananları isə çox saxlamaq olmaz. Əgər bu nöqtələr böyüyüb, qara ləkəyə çevrilərsə, o bananı atın. Qabığı bozarmış rəng alan banandan uzaq durun, onlar dondurulub və sonradan açılıb.
Bananı alarkən qabığına diqqətlə baxın. Bananı sıxdıqda o bərk olmalıdır.Ən dadlı bananlar bir qədər yumru olanlarıdır.
Keyfiyyətli bananın xoş ətri olur. Əgər meyvədən kəskin şirin qoxu gəlirsə, o çox yetişib.
Paylaş:
Müəllif : Redaktor
Tarix:16-02-2020, 01:15
Sikayət
loading...
Загрузка...
Oxşar Xəbərlər

Banan barədə miflər dolaşır, bəziləri deyir, o zərərlidir, radiasiyalıdır, bəziləri tərkibində zəhərli maddə var, bəziləri isə ümumiyyətlə bananın keyfiyyətsiz yetişdirilən növlərinin satışa gətirildiyini bildirir.
Rusiyanın məhsulların keyfiyyətinə nəzarət qurumu banan seçimində diqqət yetirilməli məsələləri açıqlayıb.
Belə ki, üzərində sarı, tünd ləkələr olan bananları almayın. Bananın qabığı saf, kəsiksiz, bərk, hamar olmalıdır. Başqalarının digər bananları ayırararkən saplaqdan qopardığı bananları da almasaz yazşıdır. Çünki həmin qopuq hissədən qabıq aralanır və bananın içərisinə müxtəlif lazımsız maddələr düşə bilər və o keyfiyyətini itirir.
Yaxşı bananın rəngi mat, bərabər rənglənmiş sarı, limon rəngi və ya sarı-yaşılı rəng olmalıdır. Yaşıl, tam yetişməmiş bananları o zaman ala bilərsiz ki, onlarə dərhal yox, bir neçə gün saxlayıb yeyəcəksiz.
Üzərində qara nöqtələr olan bananları isə çox saxlamaq olmaz. Əgər bu nöqtələr böyüyüb, qara ləkəyə çevrilərsə, o bananı atın. Qabığı bozarmış rəng alan banandan uzaq durun, onlar dondurulub və sonradan açılıb.
Bananı alarkən qabığına diqqətlə baxın. Bananı sıxdıqda o bərk olmalıdır.Ən dadlı bananlar bir qədər yumru olanlarıdır.
Keyfiyyətli bananın xoş ətri olur. Əgər meyvədən kəskin şirin qoxu gəlirsə, o çox yetişib.
Paylaş:
Müəllif :
Redaktor
Tarix:16-02-2020, 01:15
Sikayət
Загрузка...
Oxşar Xəbərlər

Xəbər lenti
Bu gün, 11:45
Bu gün, 09:32
Bu gün, 09:07
Bu gün, 08:23
Dünən, 10:22
Dünən, 10:04
Dünən, 08:13
2-09-2025, 15:37
2-09-2025, 12:15
2-09-2025, 12:12

Üç müəllim eyni vaxtda işdən çıxarıldı - “Direktordan şikayət etmişdik deyə...” - Video

40 ildir birinci qrup əlillik pensiyası alırdı, kəsdilər - BƏRDƏ SAKİNİNDƏN RƏSMİ QURUMLARA MÜRACİƏT VİDEO

Nurlan Babayevin əməlləri ifşa olundu: Vətəndaşları belə aldadıb -Şok görüntülər /VİDEO

Xəstəxanalarda və poliklinikalarda ölü canların olması iddiaları irəli sürülür - İDDİA/FOTO

Bərdənin icra başçısı “JEK” işçilərini villasında işlədir , mərkəzi park dağılır - video - foto

Naxçıvandan Bakıya qayıtmaq yenə problemə çevrilib - Bu tarixə qədər bilet yoxdur + FOTO

İki milyona yaxın vergi borcu olan “Az-Caspian Construction” MMC satınalmalarda necə qalib çıxa bilir

"TikTok"da məmurları intim görüntülərlə şantaj edən tutuldu - "Bandotdel"dən ƏMƏLİYYAT

4 ildir Respublika Narkoloji Dispanserdə müalicə olunan Camal Həsənovla bağlı ziddiyyətli açıqlamalar…
