
Bu ikili immuniteti gücləndirir

Qoz və əncir qurusu həm ləzzətli, həm də qidalandırıcı tərkibi ilə sağlamlıq üçün çox faydalı qidalardır. Foodinfo.az xəbər verir ki, hər iki qida vitaminlər, minerallar və liflə zəngindir və balanslı şəkildə istehlak edildikdə bədənə çoxsaylı müsbət təsirlər göstərir. Omeqa-3 yağ turşuları və E vitamini ilə zəngin olan qoz yaddaşı gücləndirir və beyin funksiyalarını dəstəkləyir. Qoz xolesterini tənzimləyir, ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır. Tərkibindəki antioksidantlar orqanizmi sərbəst radikallardan qoruyur. Əncir isə yüksək lif tərkibi ilə bağırsaq fəaliyyətini yaxşılaşdırır və qəbizliyin qarşısını alır. Əncir qurusu şəkər və təbii enerji qaynağıdır, yorğunluğu azaldır. Həmçinin kalsium, maqnezium və kalium ilə zəngindir, sümükləri gücləndirir. Bu iki qidanı birlikdə istehlak etmək daha çox fayda təmin edir. Onların tərkibindəki vitamin və minerallar bərabər şəkildə bədəni dəstəkləyir. Xüsusilə qoz və əncir qarışığı ilə hazırlanan təbii məcun immuniteti gücləndirmək üçün təsirli vasitədir. Lakin şəkər tərkibi yüksək olduğundan qəbulu məhdudlaşdırılmalıdır, xüsusilə diabet xəstələri ehtiyatlı olmalıdır. Gündə 2-3 qoz və 2-3 əncir qurusu kifayət edir. Balanslı və nəzarətli istehlak sağlamlıq üçün ən doğru yanaşmadır.
Paylaş:
Müəllif : Fuad
Tarix:26-12-2024, 15:27
Sikayət
loading...
Загрузка...
Oxşar Xəbərlər
Qoz və əncir qurusu həm ləzzətli, həm də qidalandırıcı tərkibi ilə sağlamlıq üçün çox faydalı qidalardır. Foodinfo.az xəbər verir ki, hər iki qida vitaminlər, minerallar və liflə zəngindir və balanslı şəkildə istehlak edildikdə bədənə çoxsaylı müsbət təsirlər göstərir. Omeqa-3 yağ turşuları və E vitamini ilə zəngin olan qoz yaddaşı gücləndirir və beyin funksiyalarını dəstəkləyir. Qoz xolesterini tənzimləyir, ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır. Tərkibindəki antioksidantlar orqanizmi sərbəst radikallardan qoruyur. Əncir isə yüksək lif tərkibi ilə bağırsaq fəaliyyətini yaxşılaşdırır və qəbizliyin qarşısını alır. Əncir qurusu şəkər və təbii enerji qaynağıdır, yorğunluğu azaldır. Həmçinin kalsium, maqnezium və kalium ilə zəngindir, sümükləri gücləndirir. Bu iki qidanı birlikdə istehlak etmək daha çox fayda təmin edir. Onların tərkibindəki vitamin və minerallar bərabər şəkildə bədəni dəstəkləyir. Xüsusilə qoz və əncir qarışığı ilə hazırlanan təbii məcun immuniteti gücləndirmək üçün təsirli vasitədir. Lakin şəkər tərkibi yüksək olduğundan qəbulu məhdudlaşdırılmalıdır, xüsusilə diabet xəstələri ehtiyatlı olmalıdır. Gündə 2-3 qoz və 2-3 əncir qurusu kifayət edir. Balanslı və nəzarətli istehlak sağlamlıq üçün ən doğru yanaşmadır.
Paylaş:
Oxşar Xəbərlər


Məleykə Abbaszadənin “qadın və inək” dastanı – DİM sədri bəlkə özü də ana dilindən imtahan versin?!

Xankəndi stadionunda işləyən fəhlələrin pulu verilmir? – MDB Oyunlar sayılı günlər qalsada işlər yekunlaşmayıb? İDDİA/VİDEO

Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin müəllimi mənim evimi əlimdən aldı” – Sabirabad sakini Prezidentə müraciət edir

Sağlam adamlar 1-ci qrup əlillik dərəcəsi alır, gerçək xəstələr isə kənarda qalır –ŞOK GÖRÜNTÜLƏR / VİDEO

Gəncə faciəsinin arxasında gizlənən korrupsiya – Zərərçəkmişlərin haqqı kimlərin ciblərinə gedir?

Deputatın külli miqdarda çox vergi borcu olan şirkəti Lənkəran Dövlət Universitetinin tenderini uddu / VİDEO

Vergi borcu olan şirkət Zakir Quliyevin rəis olduğu qurumdan daha 3 tender uddu - FOTOFAKT

İcra hakimiyyətinin işçiləri dövlət torpaqlarını kənar şəxslərə satırlar - Bu cavan başçıda belə....

"Bilgəh" Kardioloji Sanatoriyası kütləvi etiraz yaradır -səbəb göstərilmədən əmək müqavilələrinə xitam verilir

VƏLİYEVLƏRİN TİCARƏT MƏRKƏZİ HƏRRACA ÇIXARILIR -Hər ay toplanan yüz minlər hara xərclənib?
