
50 yaşdan yuxarı insanlar hansı meyvələri yeməməlidirlər və niyə: tam siyahı

Bu meyvələr 50 yaşdan yuxarı insanlar üçün təhlükəlidir, çünki onların istehlakı diabetin inkişafına və qan təzyiqinin artmasına səbəb olur.İnsanlar yaşlandıqca, bədən əhəmiyyətli dərəcədə zəiflədikcə müxtəlif xəstəliklər pisləşir. Foodinfo.az xəbər verir ki, bunlara, qəribə də olsa, meyvələr daxildir.Üzüm, manqo, banan, şirin alma. Bu meyvələrin tərkibində çoxlu təbii şəkər var. Bəli, onlar sağlamlıq üçün yaxşıdır, lakin əlli yaşdan sonra qlükoza həssaslığı azalır və şəkərli diabetə meyl yaranır. Buna görə də, bu meyvələri unutmaq daha yaxşıdır, çünki onlar mövcud bir xəstəliyin görünüşünə və ya kəskinləşməsinə səbəb ola bilər.Qovun. Qırx yaşdan sonra bədəndəki bütün proseslər, o cümlədən həzm və maddələr mübadiləsi yavaşlayır. Qovun isə həzm etmək olduqca çətindir, onu acqarına yemək olmaz, çünki o, köp və şişkinliyə səbəb ola bilər. Bağırsaq problemi olanlar və şəkər xəstələri də yeməməlidir. Bundan əlavə, qovun yemək qan təzyiqinin kəskin artmasına səbəb ola bilər.Qarpız. II tip şəkərli diabeti olan və bədəndə ödem problemi olan insanlar qarpız yeməməlidir. Bu, bədəndə artıq mayenin yığılmasına və şişkinliyin artmasına səbəb ola bilər. Bundan əlavə, sidik ifrazı problemləri, sidik-bağırsaq xəstəlikləri, mədə-bağırsaq xəstəlikləri və ya qalxanabənzər vəzi xəstəlikləri varsa, qarpız yeməməlisiniz. Bundan əlavə, qarpız yemək qan təzyiqinin artmasına səbəb ola bilər.
Paylaş:
Müəllif : Fuad
Tarix:15-03-2024, 12:07
Sikayət
loading...
Загрузка...
Oxşar Xəbərlər
Bu meyvələr 50 yaşdan yuxarı insanlar üçün təhlükəlidir, çünki onların istehlakı diabetin inkişafına və qan təzyiqinin artmasına səbəb olur.İnsanlar yaşlandıqca, bədən əhəmiyyətli dərəcədə zəiflədikcə müxtəlif xəstəliklər pisləşir. Foodinfo.az xəbər verir ki, bunlara, qəribə də olsa, meyvələr daxildir.Üzüm, manqo, banan, şirin alma. Bu meyvələrin tərkibində çoxlu təbii şəkər var. Bəli, onlar sağlamlıq üçün yaxşıdır, lakin əlli yaşdan sonra qlükoza həssaslığı azalır və şəkərli diabetə meyl yaranır. Buna görə də, bu meyvələri unutmaq daha yaxşıdır, çünki onlar mövcud bir xəstəliyin görünüşünə və ya kəskinləşməsinə səbəb ola bilər.Qovun. Qırx yaşdan sonra bədəndəki bütün proseslər, o cümlədən həzm və maddələr mübadiləsi yavaşlayır. Qovun isə həzm etmək olduqca çətindir, onu acqarına yemək olmaz, çünki o, köp və şişkinliyə səbəb ola bilər. Bağırsaq problemi olanlar və şəkər xəstələri də yeməməlidir. Bundan əlavə, qovun yemək qan təzyiqinin kəskin artmasına səbəb ola bilər.Qarpız. II tip şəkərli diabeti olan və bədəndə ödem problemi olan insanlar qarpız yeməməlidir. Bu, bədəndə artıq mayenin yığılmasına və şişkinliyin artmasına səbəb ola bilər. Bundan əlavə, sidik ifrazı problemləri, sidik-bağırsaq xəstəlikləri, mədə-bağırsaq xəstəlikləri və ya qalxanabənzər vəzi xəstəlikləri varsa, qarpız yeməməlisiniz. Bundan əlavə, qarpız yemək qan təzyiqinin artmasına səbəb ola bilər.
Paylaş:
Oxşar Xəbərlər


Qırmızı bülletenlə axtarılan 37 azərbaycanlı: Onlar hansı cinayətlərdə ittiham olunurlar?

Müəllimlər yayda “putyovka” ala bilmir, direktorlar isə Avropa səfərinə göndərilir – Araz Paşayev kimin maraqlarını müdafiə edir?

İcbari Tibbi Sığorta və TƏBİB-lə bağlı dəhşətli faktlar - Yazdıqlarımız rəsmən təsdiqləndi

Bakıda Tanınmış Klinika və kosmetoloji "həkim" Hakim qarşısında – Vətəndaş 18.300 manat təzminat tələb edir

İsmayıllı İcra Hakimiyyəti sahibi həbs olunmuş şirkətlə 685 minlik müqavilə bağlayıb

Bərdədə çəkilən yoldan şikayət: 43 saylı Yol İstismar İdarəsi 1.5 milyon manatı nəyə sərf etdi?
