
Bağırsağınızı sağlam saxlamaq istəyirsinizsə...

Qida lifləri - bağırsağın zədələnməmiş selikli qişasının ən yaxşı dostudur. Bir növ var - bakteriyaların həzm etmədiyi suda həll edilməyən liflər. Bakteriyaların qalın bağırsaqda parçaladığı digər suda çözülən liflər də var. Bu, digərləri arasında yağ turşularını da yaradır.
Bağırsağınızı həmişə sağlam saxlayacaq qidaların siyahısını təqdim edirik:
Banan: İnulinlə zəngindir. Bu lif xüsusilə iltihab əleyhinə bağırsaq bakteriyalarının artımına xüsusilə faydalı təsir edir.
Balıq: balıq çox sayda doymamış yağ turşusu ehtiva edir. Onlar seliyin istehsalını, hüceyrələrin artımını və qoruyucu funksiyasının gücləndirilməsini artırır.
Meyvələrin əti: söhbət şişməyə səbəb olan maddələrdən gedir: bağırsaqdakı bakteriyalar maddələri qısa zəncirli yağ turşularına parçalayır. Onlar öz növbəsində selikli qişanı bəsləyir. Doldurucular, məsələn, rəndələnmiş alma və ya yerkökü ətində tapıla bilər.
Qabıqlı şəkildə bişirilən kartof: yağ turşusu, xüsusilə bağırsağın mühüm müdafiəçisidir. Qısa zəncirli yağ turşusu olaraq, bağırsaq hüceyrələrini, daha doğrusu epitelial hüceyrələri enerji ilə təmin edir. Onlar bağırsağın selikli qişasının artımını stimullaşdırırlar.
Duzlu kələm: Fermentasiya olunan hər hansı bir şey patogen bakteriyaları qovur və beləliklə bağırsağın selikli qişasını qoruyur.
Qara çörək: tərkibində vacib lif və qiymətli karbohidratlar var.
Bundan əlavə, qastroenteroloqlar pəhrizinizə çox miqdarda noxud, lobya, mərci, həmçinin ispanaq, kələm və yerkökü əlavə etməyi məsləhət görürlər. (Azərtac)
Paylaş:
Müəllif : Fuad
Tarix:18-10-2020, 09:00
Sikayət
loading...
Загрузка...
Oxşar Xəbərlər

Qida lifləri - bağırsağın zədələnməmiş selikli qişasının ən yaxşı dostudur. Bir növ var - bakteriyaların həzm etmədiyi suda həll edilməyən liflər. Bakteriyaların qalın bağırsaqda parçaladığı digər suda çözülən liflər də var. Bu, digərləri arasında yağ turşularını da yaradır.
Bağırsağınızı həmişə sağlam saxlayacaq qidaların siyahısını təqdim edirik:
Banan: İnulinlə zəngindir. Bu lif xüsusilə iltihab əleyhinə bağırsaq bakteriyalarının artımına xüsusilə faydalı təsir edir.
Balıq: balıq çox sayda doymamış yağ turşusu ehtiva edir. Onlar seliyin istehsalını, hüceyrələrin artımını və qoruyucu funksiyasının gücləndirilməsini artırır.
Meyvələrin əti: söhbət şişməyə səbəb olan maddələrdən gedir: bağırsaqdakı bakteriyalar maddələri qısa zəncirli yağ turşularına parçalayır. Onlar öz növbəsində selikli qişanı bəsləyir. Doldurucular, məsələn, rəndələnmiş alma və ya yerkökü ətində tapıla bilər.
Qabıqlı şəkildə bişirilən kartof: yağ turşusu, xüsusilə bağırsağın mühüm müdafiəçisidir. Qısa zəncirli yağ turşusu olaraq, bağırsaq hüceyrələrini, daha doğrusu epitelial hüceyrələri enerji ilə təmin edir. Onlar bağırsağın selikli qişasının artımını stimullaşdırırlar.
Duzlu kələm: Fermentasiya olunan hər hansı bir şey patogen bakteriyaları qovur və beləliklə bağırsağın selikli qişasını qoruyur.
Qara çörək: tərkibində vacib lif və qiymətli karbohidratlar var.
Bundan əlavə, qastroenteroloqlar pəhrizinizə çox miqdarda noxud, lobya, mərci, həmçinin ispanaq, kələm və yerkökü əlavə etməyi məsləhət görürlər. (Azərtac)
Paylaş:
Müəllif :
Fuad
Tarix:18-10-2020, 09:00
Sikayət
Загрузка...
Oxşar Xəbərlər

Xəbər lenti
Bu gün, 11:47
Bu gün, 10:20
Dünən, 15:22
12-08-2025, 12:30
12-08-2025, 12:28
12-08-2025, 12:26
11-08-2025, 15:49

Cavanşir Yusifov plana düşən Bakıdan BELƏ PUL QAZANIR... - Samir Şərifovun himayəsi altında...

Quba-Xaçmaz regional təhsil idarəsi ən yüksək bal yığan müəllimi işsiz qoyub - Anlaşılmaz qərarlar ilə

Van Damın heykəli indi hardadır? - Bələdiyyə sədri: “Obyektin sahibi bilir” Sosial 13 Avqust

Təhsil sisteminin ağrılı yeri: Məktəblərdə müəllim çatışmazlığı və onun yaratdığı problemlər

SOCAR ərazisində qanunsuz tikinti: SOKAR-da Binəqədi icra hakimiyyətidə göz yumur – VİDEO

Qarabağda milyonluq tender maxinasiyası: Leysan Məmmədov yenə “iş başındadır” — VİDEO/FOTO
