
Beyinin qocalmasını tezləşdirən ərzaqlar - SİYAHI

Dietoloq Serena Pun xəbərdarlıq edir ki, bir sıra ərzaqlar beyinin qocalmasını sürətləndirir.
Bu barədə «Eat This, Not That!» portalı xəbər verib.
Ekspertin sözlərinə görə, beyin üçün 3 ən zərərli ərzaq var ki, onlar orqanizmdə soyuqlama əmələ gətirir. «Bu prosesin əsas günahkarlarından bəziləri, əlavə edilmiş şəkər kimi (emal vaxtı ərzaqlara əlavə olunmuş şəkər və siroplar - Red.), emal edilmiş ət və rafinə olunmuş karbohidrat standart rasionda geniş yayılıb» - «Lenta.ru» dietoloqdan sitat gətirir.
O, izah edir ki, daha çox şəkərdən istifadə yaddaşı öldürür və kəmağıllılığı artırır. Ekspertin sözlərinə görə, şəkərə hazırda demək olar hər yerdə, içki və desertlərdən tutmuş salat əlavələrinə qədər - faydalı adı altında «gizlənmiş» halda rast gəlinir.
İmtina olunası ikinci komponent olaraq dietoloq rafinə olunmuş karbohidratları hesab edir. Onlara ağ çörəkdə, quru səhər yeməklərində rast gəlinir. Belə karbohidratların qida dəyəri yoxdur. Onlar beyinin bir neçə sahəsində funksiyanı dəyişirlər.
Xatırladırıq ki, bundan əvvəl dietorloq Svetlana Zelentsova qocalmanı yavaşıdan populyar meyvənin adını çəkib. Onun sözlərinə görə, qreyfurt vitaminlərlə zəngindir, xüsusilə C vitamini və silisiumla, mikroelementlərlə. Onlar nəinki immuniteti möhkəmləndirir, həm də kollagen sintezini yaxşılaşdırır.
Paylaş:
Müəllif : Fuad
Tarix:3-02-2022, 08:16
Sikayət
loading...
Загрузка...
Oxşar Xəbərlər
Dietoloq Serena Pun xəbərdarlıq edir ki, bir sıra ərzaqlar beyinin qocalmasını sürətləndirir.
Bu barədə «Eat This, Not That!» portalı xəbər verib.
Ekspertin sözlərinə görə, beyin üçün 3 ən zərərli ərzaq var ki, onlar orqanizmdə soyuqlama əmələ gətirir. «Bu prosesin əsas günahkarlarından bəziləri, əlavə edilmiş şəkər kimi (emal vaxtı ərzaqlara əlavə olunmuş şəkər və siroplar - Red.), emal edilmiş ət və rafinə olunmuş karbohidrat standart rasionda geniş yayılıb» - «Lenta.ru» dietoloqdan sitat gətirir.
O, izah edir ki, daha çox şəkərdən istifadə yaddaşı öldürür və kəmağıllılığı artırır. Ekspertin sözlərinə görə, şəkərə hazırda demək olar hər yerdə, içki və desertlərdən tutmuş salat əlavələrinə qədər - faydalı adı altında «gizlənmiş» halda rast gəlinir.
İmtina olunası ikinci komponent olaraq dietoloq rafinə olunmuş karbohidratları hesab edir. Onlara ağ çörəkdə, quru səhər yeməklərində rast gəlinir. Belə karbohidratların qida dəyəri yoxdur. Onlar beyinin bir neçə sahəsində funksiyanı dəyişirlər.
Xatırladırıq ki, bundan əvvəl dietorloq Svetlana Zelentsova qocalmanı yavaşıdan populyar meyvənin adını çəkib. Onun sözlərinə görə, qreyfurt vitaminlərlə zəngindir, xüsusilə C vitamini və silisiumla, mikroelementlərlə. Onlar nəinki immuniteti möhkəmləndirir, həm də kollagen sintezini yaxşılaşdırır.
Paylaş:
Oxşar Xəbərlər


“Heç kim o sözlərə aldanmasın, bu əməliyyatları qanunsuz edirlər” - Uzman həkimlərdən xəbərdarlıq

Yaponiya siyasi dəyişikliklər ASTANASINDA - Ölkə tarixində ilk qadın baş nazir seçilə bilər

"Dünya dağılsa da, hava limanında "badımcan" və "pomidor" taksilərinə minməyəcəm" - Tanınmış həkim

“Heç kəsdən pul istəmirəm, dövlətimdən iş tələb edirəm” – QARABAĞ QAZİSİ ÇARƏSİZ DURUMDA

“Azərsun Holdinq”ə məxsus "AL market"dən iyrənclik - PİS QOXU VƏ TƏHLÜKƏLİ QİDA / VİDEO

Sosial-iqtisadi Kollec problemlər burulğanında - Dünən 530 manat alan müəllim indi 256 manat maaşla ayı başa vuracaq.
