
Pnevmoniya olanlar tam sağalmaq üçün bunları yesinlər - MƏSLƏHƏT

Son zamanlar daha adını daha çox eşitməyə başladığımız pnevmoniyadan sağalan xəstələr qəbul etdikləri qidalar ilə immun sistemlərini daha da möhkəmləndirməlidirlər. Bəs bu qidalara nə aiddir?
"Medicina.az"ın məlumatına görə, rusiyalı kardioloq və terapevt Svetlana Zubailova orqanizmin güclənməsi üçün gündəlik zülal qəbulu, eləcə də vitamin və mineralların şərt olduğunu deyir. Xəstəlikdən sonra balıq xüsusi ilə çox faydalıdır.
Dəniz məhsulları endokrin sistemin sağlamlığı üçün vacib olan yodla zəngindir. Dəniz məhsullarında olan protein asanlıqla sovrulur və tərkiblərində təhlükəli yağlar yoxdur. Balıq A və E vitamininin, eləcə də omega-3-ün mənbəyidir.
Bundan əlavə həkim xəstəlikdən sağalanlara rasionlarına yağsız qırmızı əti də əlavə etməyi məsləhət görüb. Ancaq əti qızartmaq və kəskin ədviyyatlardan istifadə məsləhət deyil. Çünki anbiotiklərin qəbulundan sonra mədə-bağırsaq traktına öz işini normallaşdırmaq üçün bir müddət lazımdır. Acı və yağlı qida isə əlavə qıcıqlanmaya səbəb ola bilər.
Zubailova sağlam mədə-bağırsaq üçün tərəvəz şorbalarının xüsusi əhəmiyyətə malik olduğunu qeyd edib. Rasionu göyərti, meyvələrlə zənginləşdirmək lazımdır.
İşki qismində isə su ilə yanaşı, müxtəlif kompotlar, kiseldən faydalanmaq olar.
Paylaş:
Müəllif : Fuad
Tarix:2-07-2020, 08:23
Sikayət
loading...
Загрузка...
Oxşar Xəbərlər

Son zamanlar daha adını daha çox eşitməyə başladığımız pnevmoniyadan sağalan xəstələr qəbul etdikləri qidalar ilə immun sistemlərini daha da möhkəmləndirməlidirlər. Bəs bu qidalara nə aiddir?
"Medicina.az"ın məlumatına görə, rusiyalı kardioloq və terapevt Svetlana Zubailova orqanizmin güclənməsi üçün gündəlik zülal qəbulu, eləcə də vitamin və mineralların şərt olduğunu deyir. Xəstəlikdən sonra balıq xüsusi ilə çox faydalıdır.
Dəniz məhsulları endokrin sistemin sağlamlığı üçün vacib olan yodla zəngindir. Dəniz məhsullarında olan protein asanlıqla sovrulur və tərkiblərində təhlükəli yağlar yoxdur. Balıq A və E vitamininin, eləcə də omega-3-ün mənbəyidir.
Bundan əlavə həkim xəstəlikdən sağalanlara rasionlarına yağsız qırmızı əti də əlavə etməyi məsləhət görüb. Ancaq əti qızartmaq və kəskin ədviyyatlardan istifadə məsləhət deyil. Çünki anbiotiklərin qəbulundan sonra mədə-bağırsaq traktına öz işini normallaşdırmaq üçün bir müddət lazımdır. Acı və yağlı qida isə əlavə qıcıqlanmaya səbəb ola bilər.
Zubailova sağlam mədə-bağırsaq üçün tərəvəz şorbalarının xüsusi əhəmiyyətə malik olduğunu qeyd edib. Rasionu göyərti, meyvələrlə zənginləşdirmək lazımdır.
İşki qismində isə su ilə yanaşı, müxtəlif kompotlar, kiseldən faydalanmaq olar.
Paylaş:
Müəllif :
Fuad
Tarix:2-07-2020, 08:23
Sikayət
Загрузка...
Oxşar Xəbərlər

Xəbər lenti
Bu gün, 11:59
Bu gün, 08:52
Dünən, 20:06
Dünən, 09:44
21-08-2025, 14:42

Banka 5 milyon borcu olan Elmar Vəliyevin məşhur bazarı satışa çıxarıldı - Qafqazda ən böyük ticarət mərkəzidir

Dələduzluqda ittiham olunan Seymur Orucovun komandası: Ağstafada icra nümayəndəsi sosial yardım adı ilə pul alır….

Sədərək Mərkəzi Xəstəxanasının tibbi avadanlıqları hansı məmur tərəfindən oğurlanıb? - "Niyə digər yerlərdən işçi götürür?"

Azyaşlı bacıları hədələyərək əxlaqsızlıq edən şəxs apellyasiya şikayətindən imtina etdi - TƏFƏRRÜAT
