
Açıq satılan qidalardan saçan təhlükə-AÇIQLAMA

Yol kənarlarında açıq şəkildə satılan toyuq, balıq məhsullarına tez-tez rast gəlirik. Bu da öz növbəsində orqanizmin sağlamlığına zərər gətirir. Bəs bu riskli məhsullar hansı xəstəliklərin yaranmasına səbəb ola bilər?
Mövzu ilə bağlı Qida mütəxəssisi Ağa Salamov "İnformator.az"a açıqlamasında bildirib ki, küçə şəraitində satılan məhsulların istehlakı yolverilməzdir:
"Qida təhlükəsizliyi baxımından sözügedən riskli məhsullar soyuq qida zəncirində mühafizə olunmalıdır. Məsələn, ət kəsimi prosesində əti mühit temperaturundan aslı vəziyyətdə saxlamaq olmaz, mütləq soyuducuya yerləşdirilməlidir. Bundan əlavə, ətin emal olunduğu otaq da sərin temperaturda olmalıdır. Yəni 17-18 ° temperaturda 2 saat ərzində emal prosesi bitməlidir. Bu məhsulların bişirilməsi də müəyyən qida təhlükəsizliyi prinsipi əsasında aparılır.
Açıq havada balıqların maşın arxasında satılması hallarına rast gəlirik. Bu riskli məhsullar ya buzun üstündə, yada ki 2-4°temperaturda soyuducuda saxlanılmalıdır".
Mütəxəssis onu da vurğulayıb ki, insanlar soyuducuda saxlanılan qida məhsullarına üstünlük verməlidirlər. Əgər bir qida məhsulu 2 saatdan çox açıq havada qalırsa, bu mikrobioloji çirklənmə hesab olunur.
Paylaş:
Müəllif : Fuad
Tarix:15-05-2024, 10:47
Sikayət
loading...
Загрузка...
Oxşar Xəbərlər
Yol kənarlarında açıq şəkildə satılan toyuq, balıq məhsullarına tez-tez rast gəlirik. Bu da öz növbəsində orqanizmin sağlamlığına zərər gətirir. Bəs bu riskli məhsullar hansı xəstəliklərin yaranmasına səbəb ola bilər?
Mövzu ilə bağlı Qida mütəxəssisi Ağa Salamov "İnformator.az"a açıqlamasında bildirib ki, küçə şəraitində satılan məhsulların istehlakı yolverilməzdir:
"Qida təhlükəsizliyi baxımından sözügedən riskli məhsullar soyuq qida zəncirində mühafizə olunmalıdır. Məsələn, ət kəsimi prosesində əti mühit temperaturundan aslı vəziyyətdə saxlamaq olmaz, mütləq soyuducuya yerləşdirilməlidir. Bundan əlavə, ətin emal olunduğu otaq da sərin temperaturda olmalıdır. Yəni 17-18 ° temperaturda 2 saat ərzində emal prosesi bitməlidir. Bu məhsulların bişirilməsi də müəyyən qida təhlükəsizliyi prinsipi əsasında aparılır.
Açıq havada balıqların maşın arxasında satılması hallarına rast gəlirik. Bu riskli məhsullar ya buzun üstündə, yada ki 2-4°temperaturda soyuducuda saxlanılmalıdır".
Mütəxəssis onu da vurğulayıb ki, insanlar soyuducuda saxlanılan qida məhsullarına üstünlük verməlidirlər. Əgər bir qida məhsulu 2 saatdan çox açıq havada qalırsa, bu mikrobioloji çirklənmə hesab olunur.
Paylaş:
Oxşar Xəbərlər


Hind okeanında dəniz quldurlarının xəzinəsi: 138 milyon dollarlıq yüklə batan gəmi tapıldı

Keçmiş iqtisadi inkişaf naziri Heydər Babayevin həyat yoldaşı Aliyə Babayeva Lüxemburqdakı şirkətini bağlayıb, FOTO

ATEF-in 68 yaşlı türk iş adamı 18 yaşlı qızı necə "tora" saldı - Mehriban xanım Əliyevaya müraciət

Rusiyada yeni doğulmuş uşağı tərk edən qadının 12 il əvvəl oğlunu öldürdüyü məlum oldu

Xaçmaz gömrüyündən ölkəyə heyvan keçirilməsi qadağan olunub - "BU SAHƏ RƏİSİN QOHUMUNUN MONOPOLİYASINDADIR" VİDEO

TƏBİB şefinin bu yeyintidən xəbəri varmı? - Füzuli rayon Mərkəzi Xəstəxanası “Otkat“ əməliyyatı...

Deputata məxsus olduğu deyilən 20 milyonluq şirkət kondisioner təmiri ilə məşğuldur?
